Alles wat mobiel is


Ik ben dol op mobiele telefoons en ik weet nog goed dat ik mijn eerste kreeg, op mijn negende verjaardag. Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat ik een mobiele telefoon zou hebben. Ik dacht dat ik de mobiele telefoon van mijn moeder of van mijn zevenjarige broer zou moeten lenen. Maar goed, ik was heel blij toen mijn ouders mijn eerste mobiele telefoon voor me kochten. En nu kan ik me niet voorstellen hoe mijn vrienden, met wie ik helemaal niet kon opschieten, eruit gezien moeten hebben. Want mijn vriendinnen en ik wilden allebei een fiets. Maar mijn vriendin kreeg een fiets en zij kreeg er twee.

Mobil využíváme na vše.

Ze leende me die van haar niet eens, en ze bleef maar opscheppen en lachen over het feit dat ze geen fiets had. Zij was de enige die helemaal geen mobiele telefoon had. Dus was het mijn beurt. Het kan lelijk zijn om iemand terug te pakken, maar ik kan je vertellen dat ik mijn vriendin eindelijk terug kon pakken. Dus lachte ik naar mijn vriend dat ik eindelijk een mobiele telefoon had. Ik had even medelijden, maar toen dacht ik: er is niets ergs gebeurd, dus ik heb gewoon gelachen. En toen lachte ik gewoon. Vier maanden later kreeg mijn vriend ook een mobiele telefoon.

Mobil je úžasný.

Dus we zaten in dezelfde situatie. Ik vind het zelf heel leuk om zulke vrienden te hebben, op leven en dood. Er is niets leuker dan dat de een de ander belachelijk maakt. Het betekent in ieder geval dat veel mensen niet kunnen gaan zitten, zelfs als ze dat willen. Ik heb zelf altijd gezegd dat ik liever vriendschap heb dan een mobiele telefoon. Maar kinderen zijn kinderen. We hadden waarschijnlijk allemaal problemen als kind waar we ons nu voor zouden schamen.