Autocosmetica


Het gebruik van de juiste autocosmetica leidt niet alleen tot een aantrekkelijk uiterlijk van de auto, maar ook tot bescherming tegen weersinvloeden en veroudering. Er zijn echter zoveel verschillende soorten. Hoe en wat kunnen we gebruiken om onze auto\’s goed te onderhouden?

Verschillende soorten reinigingsmiddelenzijn essentiële apparatuur: ruiten, remmen, interieur en leder, airconditioning…

Verwijderaars worden gebruikt voor ongebruikelijke vlekken zoals asfalt, hars, siliconen, insecten, enz. Ze kunnen ook worden gebruikt om olievlekken te verwijderen van oppervlakken binnenshuis, wat helpt om de lucht te reinigen. Ze kunnen ook worden gebruikt om krassen en roest te verwijderen.
mytí auta

Shampooszijn geschikt voor het exterieur en bieden naast reiniging ook bescherming tegen guur weer.21]

Om de algehele effectiviteit te verhogen, zijn sommige types verkrijgbaar met was. Deze worden gebruikt op carrosserie, glas en velgen.

Polijstmiddelenvoegen glans en UV-bestendigheid toe en stoten regenwater af. Naast poetsmiddelen voor carrosserieën kunnen er ook poetsmiddelen voor banden worden gekocht. Het is verkrijgbaar in tube-, spray- en conventionele flesverpakkingen.

Wassenhelpen het uiterlijk van het voertuig te behouden. Ze verwijderen kleine krassen en versterken beschadigde delen van de lak. 31]

Voertuigbeschermings- en -restauratieproductenworden gebruikt om de verkleurde schoonheid van een voertuig te herstellen. Ze kunnen het uiterlijk van lak, carrosserie en koplampen herstellen. Ze bieden ook bescherming tegen corrosie. Sommige producten voorkomen het beslaan van ruiten.

Polijstmachineszorgen voor een schone en glanzende lak en retoucheren en behandelen deze ook. De praktische handgreep maakt het gebruik gemakkelijk.
auto v myčce

Naast elk type moeten er ook accessoires worden gebruikt. Sponzen, doeken, microvezeldoeken, borstels en andere applicators vergemakkelijken de algehele verzorging van de auto.

Regelmatig onderhoud zorgt er niet alleen voor dat je auto er lang als nieuw uitziet, maar beschermt hem ook. Door de remmen te onderhouden, gaan ze langer mee en blijven ze schoon. Plastic onderdelen van de auto hebben ook regelmatig onderhoud nodig. Je kunt sprays, shampoos, vochtige doekjes en vele andere producten gebruiken.