Automotosport


Autoracen is net zo oud als de auto-industrie. De eerste race werd gehouden in 1867. De race diende om nieuwe manieren om mensen te vervoeren te promoten. Het werd echter al snel een belangrijk middel voor zelfpromotie voor autofabrikanten.
mercedes-benz

Een beetje geschiedenis

Het woord auto komt uit het Latijn en betekent autonomie. Daarom kan de auto worden opgevat als een zelfstandig rijdend vervoermiddel.
De belangrijkste periode voor de ontwikkeling van de auto-industrie was aan het einde van de 18e eeuw. In deze periode zagen de eerste door stoom aangedreven voertuigen het levenslicht; aan het eind van de 19e eeuw kwam de verbrandingsmotor op. [De ontwikkeling van de auto zoals we die nu kennen begon in 1885 in Duitsland.
historický dvoudvéřák

Mlada Boleslav Skoda

Vandaag is het 114 jaar geleden dat de eerste auto de fabriek in Mlada Boleslav verliet.
Laurin en zijn vrouw Clement concentreerden zich eerst op de productie van fietsen, tweewielige en vierwielige motorfietsen In 1905 introduceerde het bedrijf een nieuwe motor. Dit was een watergekoelde tweecilindervorkmotor. Deze werd ook gebruikt om de eerder genoemde auto\’s aan te drijven. Hij had een topsnelheid van 40 km/u en was uitgerust met drie versnellingen plus achteruit. Uiteindelijk werden er 44 auto\’s geproduceerd.

Formule 1-races

Formule 1-races zijn vandaag de dag waarschijnlijk de populairste races. De eerste races in deze serie werden uitsluitend in Europa gehouden. De races vinden plaats op zowel kunstmatige als stedelijke circuits. Tegenwoordig zijn de machines uitgerust met de nieuwste elektronica en verschillende veiligheidssystemen.
Aan de andere kant van het halfrond, in Noord-Amerika, is de Amerikaanse openwielracerij, ook bekend als IndyCar of CART, tegenwoordig het populairst. De auto\’s zijn technisch minder geavanceerd dan F1, maar veel sneller. Door hun ontwerp zijn ze geschikt voor het rijden op ovale circuits.
Formule E-races, waarvan het concept is gebaseerd op het ondersteunen van elektrische voertuigen, groeit in populariteit.