Basketbal superster


Zijn begin was bescheiden. Hij groeide op in Praag en speelde van jongs af aan basketbal na basketbal. Het basketbalveld was zijn tweede thuis. Zijn ouders en vooral zijn opa waren de grootste supporters van zijn inspanningen. Maar nu is de weegschaal omgeslagen en is hij een supporter geworden. En niet alleen door zijn dierbaren, maar ook door de hele Tsjechische basketbalgemeenschap. De kleine kinderen kijken tegen hem op, de mannen in de kroegen juichen hem toe en de vrouwen houden stiekem van hem.
basketbalový míč
Maar eerst moest hij veel ontberingen en moeilijkheden overwinnen. Hij begon professioneel basketbal te spelen bij USK Praag , maar na twee jaar verhuisde hij van het team naar CB Sevilla in Spanje. In 2012 werd hij aangenomen in de NBA (National Basketball League). Daar werd hijopgepikt door de Washington Wizards, waar Tomasz deelnam aan de zomertraining.
Hij kreeg echter niet de startplaats waar hij naar verlangde en keerde terug naar Spanje. Na twee seizoenen bij Sevilla kwam FC Barcelona Lassa, één van de beste teams in Europa, naar Tomasz toe voor een plek. Hij was te goed voor Europa. Zelfs in het buitenland in Washington besefte hij dit en in 2016 nam hij afscheid van Barcelona en stapte hij zijn droom NBA binnen.
basketbalový koš
Hij kende echter geen briljante start in de beste competitie ter wereld. In het begin speelde hij niet eens, laat staan dat hij meedeed, en was hij slechts invaller. Maar ondanks zijn korte optredens presteerde hij boven verwachting en won hij de harten van het publiek. Al snel vulden ze de sociale media van het team met de hashtag#FreeSato. Nadat een blessure van een van zijn teamgenoten een gat in het rooster achterliet, paste Tomas daar als een handschoen. En zijn geweldige vorm bleef en hij bleef erin. Niet lang daarna veranderde hij van baan en werd hij lid van de Chicago Bulls.
Dit succes was echter niet genoeg voor hem, dus deed hij er nog een schepje bovenop doorzich te kwalificeren voor deWereldkampioenschappenmet het nationale team. Dit was geen gemakkelijke opgave, want de nationale ploeg had al 20 jaar niet meer meegedaan aan een WK. Hij ging het toernooi in als de ster van de selectie en bewees dat met zijn prestaties op het veld. Samen met zijn team kwam hij door de groepsfase en in de finale van Ronde 8. Hij werd uitgeschakeld door de Australiërs. Hij werd van zijn stuk gebracht door de Australiërs en werd gestopt. Dit is echter niets om je voor te schamen en ze kunnen nog steeds strijden voor de vijfde plaats.
Dit is de weg naar de top van het basketbal. Ze staan misschien nog niet aan de top, maar als ze doorgaan, is de toekomst rooskleurig.