Belangrijke mobiele telefoons


Herinner je je de eerste mobiele telefoon nog? Ik weet het nog. En ik moet zeggen dat het niets bijzonders was, het was geen bommodel. Het was niet iets nieuws dat iedereen wilde hebben. De telefoon was volslagen waardeloos en ik vond hem niet mooi. Ik wilde gewoon zijn zoals mijn andere vrienden en ik wilde een mobiele telefoon. En ik vond de mobiele telefoon helemaal niet leuk, maar ik had hem ook niet echt nodig. Ik nam hem liever mee uit met mijn vrienden. Ik weet niet hoe dat komt, maar het is niet makkelijk als kind of tiener. Het is natuurlijk om bij een groep kinderen en mensen te willen horen. Maar het is niet gemakkelijk. Vaak, als alle kinderen iets hebben en één kind heeft het niet, dan zal dat ene kind waarschijnlijk een buitenbeentje of een buitenstaander zijn.

Je mobil hodně důležitý?

Ik begrijp dit. Alle zes mensen in onze straat hadden een mobiele telefoon en ik was de enige die dat niet had. Weet je hoe erg ik het vond om de kinderen met hun mobieltjes te zien rommelen? Ik vind het verschrikkelijk. Ik heb echt medelijden met kinderen die tegenwoordig in dezelfde situatie zitten als ik toen. Ik voel me er echt niet goed bij. Dus ik was blij toen mijn ouders een oude mobiele telefoon voor me kochten in een kringloopwinkel. Natuurlijk, zoals ik al eerder zei, was die mobiele telefoon niets bijzonders, maar ik had een mobiele telefoon en alleen al het hebben van een mobiele telefoon was genoeg voor mij. En ik was ook blij toen een van mijn vrienden me complimenteerde met mijn mobiele telefoon.

Mobil je již denním chlebem.

Tot overmaat van ramp gebeurde er iets heel bijzonders. Volgens mijn vrienden had ik echt de beste mobiele telefoon. Serieus? Heel gaaf! Ik wist niet wat er aan de hand was omdat ik er niets vanaf wist, maar ik was echt heel blij dat ik de beste mobiele telefoon had. Ik was verdrietig dat ik niet meteen meer vrienden had, maar dat kwam alleen door mijn mobiele telefoon. Maar als kind gaf ik er niet veel om en later vergat ik het allemaal. Nu, op mijn leeftijd, heb ik er veel last van. Gelukkig veranderen de tijden en is het niet langer alleen een kwestie van een goede mobiele telefoon hebben.