Berenknoflook heeft niets met beren te maken


, het is gewoon een plant die door boeren wordt gebruikt om knoflook in hun tuinen te laten groeien.

Of toch niet? Het groeit in bossen, weilanden en zelfs in tuinen. Je hebt zelfs meer kans om knoflook te vinden dan beren. De naam komt misschien van het feit dat beren vroeger knoflook zochten zodra ze ontwaakten uit hun lange winterslaap. Misschien hadden ze een oppepper nodig en een goede start van hun spijsvertering. Het is dan ook geen wonder dat dit kruid wordt beschouwd als een van de krachtigste lentemiddelen
česnek v lese
.
De effecten zijn absoluut ontgiftend.

De bladeren bevatten calcium, ijzer en verschillende andere vitamines, die zeer heilzaam zijn voor de lever en een regenererende werking hebben. Het is vaak verkrijgbaar op boerenmarkten en op tentoonstellingen over kweken en cultiveren. Het kan ook worden gebruikt in de keuken, waar knoflook en uien worden gebruikt. Trouwens, als het knoflookseizoen voorbij is, wordt knoflook volledig vervangen door klassieke knoflook.

De oogst ervan

In het wild moet het geoogst wordenvoor de bloeien tussen april en mei. Het is het beste om ze direct na de oogst te verwerken om zoveel mogelijk van hun geneeskrachtige eigenschappen te behouden. Er moeten zoveel mogelijk recepten worden bereid en in het dieet worden opgenomen. Het is zeer kort houdbaar, maar kan zonder smaakverlies worden ingevroren of verwerkt tot tincturen of wijn. Kan in tuinen gekweekt worden, maar houd er rekening mee dat het de voorkeur geeft aan vochtige grond en groeit in gedeeltelijke schaduw, zoals onder struiken, bomen en heggen. Moeilijk te kweken in gewone perken.
pesto s ořechy

Tinctuur [36]

Het voordeel is dat als ze in de lente gemaakt worden, ze het hele jaar door gebruikt kunnen worden tot de nieuwe oogst. Het is niet moeilijk en iedereen kan het doen. Pluk berenknoflookbladeren, hak ze fijn en doe ze in een pot; giet er 40% alcohol bij en zet op een heldere, warme plaats. Voeg na het zeven 10-15 druppels toe aan een glas water en drink op. Het ondersteunt niet alleen de spijsvertering, maar helpt ook bij hoge bloeddruk.