Cybercriminaliteit is een fenomeen waar honderden politieprofessionals bij betrokken zijn
Al het kwaad wijst altijd met de vinger naar de daders, het zijn denkbeeldige \’Godbrekers\’ die sneller malen naarmate de omstandigheden van de daad veranderen. Het lijkt misschien oneerlijk voor velen, maar weet dat deze spirituele basiswet bestaat en dat hoe meer men in staat is deze te accepteren, hoe bedrevener men erin wordt.6]
Destructief, wat slechts een manifestatie is van egoïsme en gebrek aan zelfbewustzijn Eén soort activiteit is cybercriminaliteit. Hackers, die individueel of in groepen werken, zijn bijna zonder uitzondering bovengemiddeld intelligent, maar in hun arrogantie sturen ze hun creatieve potentieel in richtingen die zelfs henzelf niet ten goede komen.
Gevreesde phishing
Een geliefd doelwit van hackers zijn tegenwoordig bankrekeningen. Bezitters van internetbankieren staan bloot aan een vaak onderschat gevaar dat te maken heeft met een nieuw fenomeen dat is opgedoken op computernetwerken. Dit is het zogenaamde phishing. Dit is een speciale techniek om aas naar onoplettende en vertrouwende klanten te laten glijden, waarvan de naam zelf al verwijst naar het vissen naar een prooi met aas – vissen. Het aas bestaat bijvoorbeeld uit een valse website waar klanten de inloggegevens van hun persoonlijke bankrekening invoeren, die hackers vervolgens kunnen buitmaken. Statistieken tonen aan dat succesvolle phishing-pogingen verantwoordelijk zijn voor ongeveer 96% van alle ongeautoriseerde geldopnames van bankrekeningen.
Phishing is ook uitgevoerd door een groep hackers die zichzelf de bijnaam \’Avalanche\’ gaven. De leider is onlangs gearresteerd, maar de groep is al bijna zeven jaar actief op het gebied van cybercriminaliteit en er waren tientallen experts uit 30 landen nodig om de arrestatie te verrichten. Avalanche slaagde erin om letterlijk meer dan 180 miljoen kronen (wat zich natuurlijk vertaalt in kronen, voornamelijk eurobankrekeningen) van bankrekeningen van klanten te wissen.