De auto-industrie


Vandaag wil ik het hebben over de oorsprong van de auto. De eerste auto werd 120 jaar geleden gepatenteerd en geproduceerd door Karl Benz, en de eerste auto in Tsjechië was de Tatra Prazident in 1887.

Alle auto\’s werden onderverdeeld in drie types – sedan, combi en hatchback – en verder onderverdeeld in diesel- en benzineversies, die later ook werden uitgerust met LPG-tanks (gas). Tegenwoordig worden er verschillende versies gemaakt, waaronder DCI, MPI, TDI, FSI, TSI, JTD of I.

De hele industrie is al heel lang actief en in die tijd is er veel veranderd en gemoderniseerd. Want welke mogelijkheden en gemakken zijn er tegenwoordig, zoals radiobediening onder het stuur, multifunctionele stuurwielen, slimme autoradio\’s, achteruitrijcamera\’s en comfortabele stoelen? Maar vroeger waren mensen blij met vier wielen, een stuur, een plek om te zitten en vooral een motor en hoefden ze niet te lopen. Arme mensen hadden pech… fiat 500.jpgIn deze eeuw heeft bijna iedereen met een rijbewijs toegang tot een auto. De modellen van vandaag zijn geen auto\’s meer, ze zien eruit en zijn uitgerust als auto\’s van de toekomst: de technologie van vandaag, zoals ABS en EPS, is zeer geavanceerd. Terwijl vroeger alleen voertuigen met voor- of achterwielaandrijving werden geproduceerd, hebben we nu ook voertuigen met vierwielaandrijving. Vandaag moeten we kijken naar wat er komt en welke nieuwe technologieën zullen worden uitgevonden, in plaats van naar wat we al hebben.