De beste centrale aanvallende middenvelders aller tijden


ALFREDO DI STEFANO
Sommigen beweren nog steeds dat Maradona en Pele de beste voetballers aller tijden waren. Maar als er iemand in de buurt komt, dan is het Di Stefano wel. Maar deze echte Argentijn, die ook Colombia en uiteindelijk Spanje vertegenwoordigde, was misschien wel de grootste voetbalster van de jaren 1950.
fotbalový míč
BOBBY CHARLTON
Bobby Charlton was een Manchester United en Engelse voetballegende. Hij speelde in het shirt van de Rode Duivel tijdens het tijdperk van de beroemde Sir Matt Busby, die werd getroffen door het vliegtuigongeluk in München. Met United won Charlton 12 trofeeën en een wereldtitel; hij won ook de Ballon d\’Or in 1966. Hij speelde meer dan 600 wedstrijden voor Manchester United en scoorde meer dan 200 doelpunten. Hij werd gepromoveerd tot de Lords.11]
Socrates[bewerken] Socrates was een Braziliaanse spelverdeler, niet alleen bekend om zijn prestaties op het veld maar ook om zijn uiterlijk. Hij had lang krullend haar, een hoofdtooi en een sikje. Op het veld was hij een virtuoos: met zijn 192 cm was hij elegant, creatief en had hij een ongelooflijke techniek; hij was aanvoerder van Brazilië op de Wereldbeker van 1982; hij was de eerste Braziliaanse speler die de Wereldbeker won en de eerste Braziliaanse speler die in hetzelfde jaar een Wereldbeker won. Wat hem onderscheidde van andere voetballers was zijn educatieve achtergrond. Hij was arts, had een sterke interesse in kunst en was politiek actief Hij stierf op 57-jarige leeftijd.
DIEGO MARADONA
Wat te schrijven over deze voetballer. Maradona was een speler wiens populariteit veel verder ging dan voetbal en zelfs bekend was bij amateurs. Hij kwam de wereld van het grote voetbal binnen in het shirt van Argentinos Juniors en later Boca Juniors en maakte zijn debuut voor Argentinië op 16-jarige leeftijd. Hij verscheen voor het eerst in Europa in een shirt van Barcelona, maar zijn beste jaren bracht hij door in Napels, waar hij in de schijnwerpers van het Europese voetbal kwam te staan. Hij won de Wereldbeker voor Argentinië en werd tot op de dag van vandaag een nationale held. Maradona\’s status was niet te danken aan zijn reputatie. Hij was drugsverslaafd en werd verschillende keren veroordeeld.
mladí fotbalisté
MICHEL PLATINI
Platini was een van de leidende figuren van de jaren 1980. Hij begon zijn carrière met veel succes bij Nancy en verhuisde al snel naar Saint-Etienne. Deze club werd ook een kleine club voor hem en hij bracht de rest van zijn carrière door bij Juventus. Hij won zeven trofeeën met Juventus en werd Europees kampioen met de nationale ploeg. Platini won ook drie keer op rij de Ballon d\’Or, een prestatie die lange tijd ongekend was en alleen door Messi werd herhaald. Na zijn carrière verdiende hij de kost als coach en later werd hij voorzitter van de UEFA.19]
Zinedine Zidane[bewerken] Zidane wordt beschouwd als een van de grootste spelers in de voetbalgeschiedenis. Zidane heeft alles gewonnen wat een voetballer kan winnen. Verschillende competitietitels, de Champions League, Intertoto Cup, Europese Kampioenschappen en Wereldbekers. Hij heeft ook veel individuele prijzen gewonnen, waaronder de Ballon d\’Or in 1998. Hij was ook de duurste speler ter wereld om te kopen van Real Madrid tijdens zijn tijd bij de Galacticos.