De kosten van een gezonde, mooie lachEconomie en gezondheidszorg zijn nauw met elkaar verbonden. In onze staat staat de openbare gezondheidszorg al tientallen jaren op een hoog niveau. Daar bestaat geen twijfel over. In Tsjecho-Slowakije was tandheelkundige zorg gratis.
Statistieken tonen aan dat, in vergelijking met andere Europese landen,de sociale zekerheid en ziektekostenverzekeringsbijdragen voor mensen met een modaal loon relatief normaal zijn,maar in 2018 moeten mensen waarschijnlijk extra betalen voor sommige behandelingen in tandklinieken.
zubní opravy
Vanaf een bepaalde leeftijd zouden ouders geïnteresseerd moeten zijn in alle gratis behandelingen die hun kinderen bij de tandarts krijgen. Dat wil zeggen, of alles wordt gedekt door de ziektekostenverzekering van de patiënt. En dit geldt natuurlijk voor ons allemaal.
Meestal maken mensen zich hier alleen zorgen over als het dringend is en ze medische hulp nodig hebben. Veel mensen zijn erg onaangenaam verrast als een arts hen vertelt dat er kosten verbonden zijn aan zo\’n procedure. Ze sparen hun geld hiervoor.

Net als sparen voor een vakantie of een nieuw huis, is sparen voor gezonde tanden ook noodzakelijk. Gezonde tanden zijn een langetermijninvestering.

Weet jij van gratis tandzorg? Het is belangrijk dat artsen contracten hebben met zorgverzekeraars.Tandartsen zijn verplicht om u (volgens hun tarief) vóór de behandeling te informeren over de prijs van de behandeling .

Volledige vergoeding voor tandheelkundige behandeling:

Eenmaal per jaar gratisUitgebreid Preventief onderzoek van tanden, tandvlees, kaken, weke delen en slijmvlies
– tandsteen, tandplak, algemene irritatie en krasjes op prothesen verwijdering.
– Controle en oefenen van goed poetsen (sommige patiënten weten niet hoe ze hun tanden goed moeten poetsen)
in Verzekeringsdekking:
– Routinematige behandeling in verband met de behandeling van parodontale aandoeningen (bijv. parodontitis
– Behandeling van zenuwirritatie
– Plaatselijke verdoving door injectie
– Tandextractie (tandextractie)
Witte vullingen (glasionomeercement of gedoseerd amalgaam) worden vergoed door de verzekering Alleen voor kinderen jonger dan 15 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
obrázky v kolečkách
Alle patiënten hebben recht op bovenstaande behandelingen zonder kosten. Andere behandelingen, zogenaamde niet-standaardbehandelingen zijn voor eigen rekening.