Dweilen is makkelijker met een verbeterde mop


Dweilen zijn nu een gewoon onderdeel van onze huizen en helpen om het dweilen, een onaangename maar noodzakelijke taak voor sommigen, te beheren.

Er zijn tegenwoordig zoveel gadgets voor zulke hulpjes.

De klassieke mop met enkele franje wordt nu nog maar zelden gebruikt. Nieuwere moppen hebben veel functies die het schoonmaken van vloeren gemakkelijker maken.
úklid podlahy

Roterend of met de voet bediend

Mops kunnen worden onderverdeeld in verschillende typen:

– degene die centrifugale kracht nodig hebben om overtollig vocht te verwijderen door een draaiende carrousel, waar een natte mopkop in wordt gestoken en de mopstang meerdere keren wordt samengeknepen. Het water in het mechanisme wordt verwijderd door middel van centrifugale kracht. Op deze manier kun je de natheid van de mop zelf instellen.

– Voetmoppen gebruiken een pedaal om de mop te laten draaien en knijpen in de mophouder als erop wordt getrapt

– Stoommoppen gebruiken hete stoom om schoon te maken, geactiveerd door een reservoir met water te vullen en een knop in te schakelen. De bron van deze mop is elektriciteit, dus het netsnoer is lang en de mop kan elke hoek van een grote kamer bereiken. De kop van de stoommop is driehoekig, dus hij kan alle hoekjes en gaatjes bereiken die schoongemaakt moeten worden. Een voordeel van de stoommop is het effect op bacteriën: de hete stoom verwijdert bacteriën. Stoommoppen kunnen ook veilig gebruikt worden voor tapijtonderhoud, door simpelweg de aanwezigheid van gezondheidsbedreigende huisstofmijt te vernietigen.
vytírací mop

Hygiëne en geschikte afmetingen van de mops

Textielovertrekken voor alle soorten moppen kunnen in de machine worden gewassen op 60°C.

De meeste mops op de markt worden ook geleverd met telescopische stangen, die kunnen worden ingesteld op een lengte die bij jou past, zodat je niet hoeft te bukken tijdens het schoonmaken.