Gebruikte of nieuwe auto?


Het kan best lastig zijn om te beslissen of je een nieuwe of gebruikte auto gaat kopen. In het geval van een nieuwe auto heb je als eerste eigenaar enige garantie. Als er pech is, zorgt de reparatiewerkplaats ervoor. Bij gebruikte auto\’s kun je ook zogenaamdejaar oudeauto\’s kopen. Deze auto\’s worden gebruikt als demonstratieauto\’s van dealers of komen terug uit operationele leases. Ze hebben niet veel kilometers, vallen onder de garantie en de prijs is aanzienlijk lager dan het kopen van een nieuwe auto. Als je deze nieuwe auto\’s koopt, moeten ze grondig worden geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat ze rijklaar en legaal zijn.
červené ferrari
Bedenk eerst wat voor soort auto je eigenlijk nodig hebt. Het grootste probleem bij gebruikte auto\’s is de toerenteller. Dit komt vooral voor bij auto\’s die uit het buitenland geïmporteerd zijn. Denk er bij het inspecteren van de auto aan om alles te controleren waaraan de leeftijd van de auto te zien is.
– Slijtage van de pedalen
– Slijtage van de versnellingspook
– Slijtage van de handremhendel en het stuur
– Staat van de binnenbekleding

Als je denkt dat de staat van de binnenbekleding niet overeenkomt met het bouwjaar, kun je het voertuig beter niet kopen. Je kunt het bouwjaar controleren aan de hand van het VIN-nummer, dat helaas de op één na meest gewijzigde code is.
Ten tweede, vermijd voertuigen met een geschiedenis van reparaties. Let vooral op voertuigen die een ongeluk hebben gehad of onder water hebben gestaan
. Inspecteer bouten op lakschade en controleer op losse bouten. Let op airbags. Het vervangen van airbags kan wijzen op een ongeval. Controleer het hele voertuig, inclusief de onderkant. Controleer op corrosie.
cadillac escalade
Als je besluit een tweedehands auto te kopen, is de aankoopprijs niet de laatste overweging. Noodzakelijk onderhoud, zoals bougies en olie verversen, kost geld. Remmen en koelvloeistof moeten ook worden gecontroleerd en indien nodig worden vervangen. Zorg ook voor remblokken en remvoeringen. Idealiter ontvang je een onderhoudsboekje of een lijst met reparaties die door de vorige eigenaar zijn uitgevoerd. Je kunt onaangenaam verrast zijn als je ontdekt dat er zeer dure reparaties zijn uitgevoerd.