heb je een gebrek aan intimiteit en seks in je relatie? Waar ligt het probleem en hoe kan het worden aangepakt?


hoewel seks erg belangrijk is in relaties, komt het soms voor dat partners in intieme gebieden elkaar niet begrijpen. Wat te doen en hoe deze situatie gevoelig aan te pakken? 

ontbreekt het je aan intimiteit en seks in je relatie? Waar ligt het probleem en hoe kan het worden aangepakt? 

voor elke partnerrelatie is intimiteit belangrijk, en dat is wat 2 verbindt. Maar in de eerste maanden van de relatie is het altijd anders dan na een lange tijd. Na jaren van samenleven kan het verlangen naar seks verdwijnen, maar al aan het begin van de relatie kun je problemen tegenkomen wanneer de partner meer intieme momenten moet hebben en anderen het niet vaak nodig hebben. Maar hoe het op te lossen? Liefde gaat niet alleen over seks, het gaat over openlijk praten met een partner. 

muž a žena

in het bijzonder hebben mannen meestal frequent fysiek contact met hun partner nodig en sommige vrouwen hoeven geen regelmatige geslachtsgemeenschap te hebben. Heel vaak legt een man wat druk op zijn partner, maar dit leidt meestal tot het tegenovergestelde effect. Het is noodzakelijk om te kunnen herkennen dat het in sommige gevallen niet in de stemming is, vermoeidheid of stress, in andere gevallen is het onmogelijk vanwege een kind of ziekte. Er zijn veel redenen waarom je partner seks weigert, maar je moet erover kunnen praten. Maar je zult niets bereiken door geweld of door psychologische analyse en verschillende tips, misschien zul je je tegenstander meer pijn doen.

nápis láska

Zoek uit wat er gebeurt

als een partner lange tijd seks weigert, is het noodzakelijk om erachter te komen waarom dit het geval is, maar heel gevoelig en opnieuw zonder dwang. Als je een oorzaak vindt, zul je alle obstakels samen verwijderen, maar je moet je partner verzekeren dat de relatie er echt niet alleen om draait, en als je op andere gebieden van het leven en partnerschap traint, zul je compromissen en oplossingen vinden. Maar let op langdurige relaties, waarin passie en verlangen volledig afwezig zijn. Als je niet naast elkaar wilt wonen als kamergenoot, moet je de hele tijd een vonk in de relatie hebben. Zonder dat zijn de meeste koppels op zoek naar een ontsnappingsroute. En helaas blijkt het vaak ontrouw te zijn. Vaak ontdoen zowel vrouwen als mannen zich van de frustratie van een gebrek aan vriendelijkheid of intimiteit door een minnaar te vinden. En dit kan een nagel in de doodskist zijn voor de relatie. We moeten in alle situaties open kunnen spreken.