Hoe en wat voor soort cultuur om te gaan voor


Kleding is belangrijk. Als je naar een opera, operette, ballet, musical of toneelstuk gaat, moeten mannen donkergekleurde pakken en overhemden dragen en vrouwen jurken. Als je naar een klein theater gaat, is minder formele kleding voldoende. Voor klassieke muziekconcerten moet de kleding vergelijkbaar zijn met die van het theater. Voor optredens van jazzbands is minder formele kleding nog steeds voldoende. Vrouwen hoeven geen avondkleding te dragen; een blouse en rok volstaan. In ieder geval mogen bij bovenstaande evenementen geen sportschoenen aan de voeten worden gedragen. Vrouwen moeten ook niet vergeten een panty te dragen, zelfs in de zomer.
oblek s košilí

Stiptheid. Je moet ruim van tevoren van huis gaan. Te laat komen kan ongemak veroorzaken voor andere klanten. Als dit gebeurt, wacht dan tot de eerste pauze.

Laat je jas achter in de garderobe. Een echte heer in een jas zal eerst een dame helpen, dan zijn eigen jas uittrekken en deze in de garderobe deponeren. Er is echter een uitzondering en dat is een doos met ruimte voor bovenkleding. Bij het weggaan volgt de man dezelfde procedure om zijn jas in de garderobe te ontvangen.

Bij een bezoek aan het theater bieden de bodes en suppoosten programma\’s aan, maar het is in onderling overleg wie ze koopt.
šaty na ples
Het is gepast dat de eerste man de zaal binnenkomt en natuurlijk de mensen die al zitten aankijkt en hen groet en bedankt. Vrouwen zitten rechts van de mannen, behalve de stoelen aan het einde. De eerste vrouw gaat de trap op. Dit is puur om veiligheidsredenen en voor het geval de vrouw in kwestie blunders maakt.

Toiletten hebben ook hun eigen regels. Toiletten worden altijd apart bezocht en het is niet aan te raden om daar rechtstreeks te telefoneren.

Als het regent, houdt de heer de paraplu vast en gaat de dame naast hem staan, hangend aan zijn arm.

Er is niets mis met het beheersen van deze paar basisprincipes bij het bijwonen van culturele evenementen.