Hoe je de werkomgeving kunt verbeteren


Voel je je niet op je gemak op het werk? Ontbreekt er iets? Heb je er een hekel aan om naar kantoor te komen? Stop met smoesjes verzinnen en doe er iets aan. Door slechts een paar details te veranderen, kun je je veel beter voelen op kantoor.

květina na stole

Vraag het management om input

Werkgevers hebben waarschijnlijk liever een kantoor tussen een leeg bureau en een kale muur. Sommige bedrijven verbieden zelfs het plaatsen van bloemen, foto\’s en andere persoonlijke voorwerpen in het kantoor. Maar wat als je het management zou vertellen dat het hen productiever zou maken? Een recent onderzoek gepubliceerd door Forbes magazine ondersteunt deze bewering, en zegt eerlijk.
konferenční místnost

Laat je persoonlijkheid naar voren komen

Als je groen licht krijgt van de top, kun je je ideeën in de praktijk brengen. Strooi thuis wat bloemen uit en neem er een paar mee naar de werkplek. Hoe luchtiger je kantoor is, hoe beter je werk gegarandeerd zal gaan. Onopvallende decoraties kunnen het kantoor ook heel gezellig maken. Vraag wel eerst je collega\’s om input. Jullie moeten samenwerken om de werkomgeving te verbeteren. Op die manier kun jij je concentreren op je eigen persoonlijke werkplek, meestal je bureau en computer.
otevřená kancelář

Kleine dingen die belangrijk voor je zijn

Je komt in de eerste plaats naar je werk om je werk te doen. Maak je werkplek dus niet te persoonlijk. Eén of twee kleine dingen kunnen je dag al beter maken. Een ingelijste familiefoto, bloemen of een foto van je kinderen. Als je bureaublad vol staat met persoonlijke spullen, zal noch jij noch je baas daar blij mee zijn. Bovendien, als je in een open kantoor werkt, kunnen je collega\’s afgeleid worden door zulke dingen en hun aandacht verliezen. Denk bij het herinrichten van je werkplek dus ook aan je collega\’s.

Je kunt bijvoorbeeld je bureaublad opvrolijken met stickers die je direct op je computer kunt plakken. Je kunt ook dingen op je werkplek zetten waar je je goed bij voelt. Je kunt bijvoorbeeld een dagboek bijhouden met dagelijkse citaten en gedachten.