Hoe kun je passief inkomen verdienen?


De grote mythe van passief inkomen is dat je regelmatig geld verdient zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. Om passief inkomen te verdienen, moet je eerst energie leveren. Passief inkomen is een investering in je eigen toekomst.
kontrola rozpočtu

– Creatieve geesten

Maak producten. Of het nu gaat om een boek, een e-book, een online cursus of het verkopen van fotolicenties, zoek iets waar je goed in bent en ga ermee aan de slag. Vandaag de dag hebben wereldwijd 4,4 miljard mensen toegang tot het internet. Je hoeft alleen maar de juiste doelgroep te vinden. Meer informatie over het maken van een online cursus vind je bijvoorbeeld op de website van KnowMore. Als je vloeiend Engels spreekt en je wilt proberen te schrijven, kijk dan eens op HubPages, waar je een percentage van de advertentiecommissies kunt ontvangen.
peníze na stromě

– voor mensen met geld

Dit is iets riskanter dan het vorige geval omdat je het risico loopt om zowel geld als tijd te verliezen. Bijvoorbeeld door onroerend goed te kopen en te huren of door te beleggen in aandelen die dividend uitkeren. In dit geval moet alles goed in de gaten worden gehouden. Er kunnen onbetrouwbare huurders komen, of bedrijven kunnen hun dividend stopzetten of geleidelijk verlagen.
večerní romantika

– Voor iedereen

Passief inkomen kan worden gegenereerd uit activiteiten die je al doet, gewoon door je dagelijkse gewoonten te veranderen! Bijvoorbeeld betalen met een creditcard, een bepaalde browser gebruiken op het internet of beloningen halen uit het gebruik van een app voor marketingdoeleinden op je smartphone. Je moet echter wel beseffen aan wie je je gegevens doorgeeft.

– Voor studenten

De meeste mensen die de studententijd hebben meegemaakt, kennen de financiële problemen van die maanden. Mijn advies aan studenten is om de websites en richtlijnen van scholen/faculteiten/afdelingen onder de loep te nemen en te zoeken naar het onderdeel \’beurzen\’. Er zijn nu beurzen beschikbaar voor huisvesting, reiskosten, taalcertificaten en uitkeringsbeurzen. Zoek er een die bij je past. Ze kosten meestal een paar honderd yen per maand of een vast bedrag van een paar duizend yen.