Is professionele sport een sport?


Mensen die serieus beginnen met welke sport dan ook, dromen er meestal van om uiteindelijk op topniveau mee te doen. Ze willen meedoen op het hoogste competitieniveau in hun sport, zoals het wereldkampioenschap of de Olympische Spelen. Helaas zijn maar weinig mensen in staat om deze droom te verwezenlijken.Ze realiseren zich al snel dat de enige obstakels niet alleen hun eigen talenten en fysieke capaciteiten zijn, maar ook de staat van de sport zelf en de bureaucratie, die niets met hen te maken hebben.Het is geen geheim dat er een drive is om zo goed mogelijk te presteren. Veel atleten zoeken de grenzen op van wat menselijkerwijs mogelijk is. En degenen die op het hoogste niveau mee willen doen, moeten dat bewijzen.

velký cyklistický závod

Helaas is het menselijk lichaam niet in staat om zijn grenzen te overschrijden. Daarom worden verschillende preparaten min of meer openlijk gebruikt door sporters om de gewenste prestaties te bereiken. Het gebruik ervan is inderdaad streng verboden, maar het verbod wordt niet zo vaak gehandhaafd.Bovendien werkt geld hier ook, dus coaches kunnen het zich veroorloven om te weten wie het gaat doen en wanneer als ze een vergoeding betalen. Zo kunnen ze een niet-willekeurige steekproef voorbereiden en regelen.Natuurlijk kan geld ook gebruikt worden om andere problemen aan te pakken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om scheidsrechters te betalen om ons te laten winnen. Het is zeker niet eerlijk, maar het lijkt een vrij gangbare praktijk te zijn in bijvoorbeeld de beste voetbal- en hockeycompetities.

upravená běžecká trať

Gezien dit alles kun je je afvragen of het nog wel een sport genoemd kan worden. Zeker, de prestaties van individuele deelnemers zijn er niet minder om, maar het lijkt van steeds minder belang te zijn. Dat is zeker jammer.In ieder geval lijkt het erop dat sportorganisaties een complete revisie nodig hebben, wat waarschijnlijk niet zal gebeuren. Het is handig voor officials omdat ze ervoor betaald krijgen, maar de toeschouwers zijn vrijwel ongeïnteresseerd en vrijwel niemand vraagt het aan de atleten. Dat is erg teleurstellend.