Kleine tips om geld te besparen


Als je niet weet hoe je geld kunt besparen, dan is dit artikel voor jou. Denk je dat je alles al weet, maar dat het nog steeds niet werkt? Dit artikel bevat ook een aantal ongebruikelijke tips die zeker werken.
zapisujte si výdaje
1. Zet geld op een spaarrekening
.
Neem een spaarrekening en stel doorlopende opdrachten in. Hoeft geen groot bedrag te zijn. Stel het indien mogelijk in op betaaldag. Als je zes maanden later naar je rekening kijkt, zul je verbaasd zijn over het bedrag dat je hebt gespaard.
2.
Spaarvarkens zijn niet ideaal om grote biljetten in te bewaren, maar wel geschikt voor klein kleingeld. Het meest ideaal zijn de [21
Het meest ideaal is er
een die echt onbreekbaar is. Als je om de paar dagen in je portemonnee kijkt en alle centen in een spaarvarken laat vallen, zul je je over een paar maanden weer afvragen hoeveel je hebt gespaard.
schovávejte drobné
3. Schrijf je uitgaven op
.
Schrijf al je uitgaven voor een maand op. Aan het einde van de maand kun je controleren waar je het meeste aan hebt uitgegeven en kijken of je sommige uitgaven kunt verminderen. Je hoeft bijvoorbeeld niet elke ochtend op weg naar je werk koffie te kopen bij de coffeeshop. In plaats daarvan kun je een thermoskan kopen en \’s ochtends je koffie van thuis meenemen.
4. Negeer winkelkortingen
.
Advertenties adverteren dat alles halve prijs is. Je rent opgewonden naar binnen en koopt alles wat je je kunt veroorloven. Halve prijs, toch? Maar meestal betaal je uiteindelijk meer. Koop dus alleen wat je absoluut nodig hebt.
5. Kook grotere porties
.
Als je meer kookt, heb je extra over voor het avondeten en de maaltijd van de volgende dag. Met maaltijden thuis is het niet nodig om elke dag met collega\’s te gaan lunchen.
Bespaar op vervoerskosten
.
Als je dicht bij je werk woont, begin dan met lopen of fietsen naar je werk. Het lijkt misschien iets kleins, maar het is belangrijk. Bovendien doe je iets voor je gezondheid – twee bonussen in één.