laten we relaties niet ingewikkeld makenmensen kunnen niet zonder elkaar leven. Om in het leven te kunnen overleven, moeten ze in grotere, kleinere gemeenschappen leven die voldoende kwaliteitsomstandigheden voor het bestaan garanderen. En een dergelijke gemeenschap moet gebaseerd zijn op ten minste relatief goede relaties tussen individuele leden.Anders zal er alleen apathie en haat zijn, waarvan er niets goeds zal zijn.

srdce z rukou

en wij mensen hebben onze families. Wat gewoonlijk wordt beschouwd als de basis van de staat. Maar enigszins helaas kunnen we stellen dat het niet verwonderlijk is dat dit in onze samenleving als geheel gebeurt – met een aantal echtscheidingen en disfunctionele relaties staat zo \’ n staat op een zeer instabiele en onstabiele basis.
Ik heb ook vrienden. Er zijn geen mensen die we officieel hebben bevestigd, niets dat we wat lijm met een stempel nodig hebben. Dergelijke vrienden lijken in feite op de hierboven genoemde familie, maar het enige verschil is dat de relatie hier altijd alleen spontaan voorrang heeft en op elk moment kan worden beëindigd als de ene persoon merkbaar teleurgesteld is in de andere.
We moeten ook relaties hebben met collega \’ s op het werk die een aanzienlijk deel van ons leven hebben doorgebracht. Want zelfs goede of slechte relaties op het werk beïnvloeden de kwaliteit van leven.

objetí dětí

wij mensen moeten ook relaties hebbenmet mensen die ons hier steeds vreemder worden. Met mensen die in onze omgeving voorkomen en eigenlijk op zijn minst naast elkaar moeten bestaan. Omdat je je kunt voorstellen hoe ongemakkelijk een gespannen relatie tussen een buurman en andere bewoners van hetzelfde dorp, enz.
natuurlijk is ook de relatie van een persoon met de staat waarin hij burger is noodzakelijk. Zelfs in deze relatie moet op zijn minst functioneel zijn, niemand moet langzaam denken als straf dat hij in het land moet leven waarin hij woont, maar dit gaat vaak niet in de optimale richting.
wat een persoon is, is een reeks verschillende relaties. Dit moet altijd het beste zijn. Want er is niets vervelender dan uitsluitend te leven tussen onverschillige mensen en vijanden.

.