Luchtyoga


Anti-zwaartekracht yoga combineert elementen van klassieke yoga en gymnastiek en kan oefeningen bevatten om verschillende delen van het lichaam te versterken.
Waarom anti-zwaartekracht? Dit soort oefeningen vindt het grootste deel van de tijd plaats in de lucht, waardoor de ruimte om je heen volledig wordt benut. De enige uitrusting die nodig is, is een reuzensjaal, een zogenaamde hangmat. De trainingsmethode werd beoefend door gymnast en luchtdanschoreograaf Christopher Harrison, die als eerste sjaals gebruikte als onconventioneel element in de entertainmentindustrie. De originele hangmat is gemaakt van zijden canvas en kan met de juiste ophangapparatuur ongeveer 500 kg dragen.
odpočinek nad Paříží
Oefenen in de hangmat ontspant de wervelkolom en het bewegingsapparaat, zodat de gewrichten niet overbelast worden; de activiteit van een uur bestaat uit afwisselend ondersteboven, staan en zitten in de sjaal. Mijn ervaring is dat het niet moeilijk is. Ervaren en getrainde instructeurs leggen uit wat je moet doen en hoe je het moet doen.
yóga za úsvitu na pláži
Geschikte kleding: legging, shirt met korte mouwen. Oefen zonder schoenen en sokken. Verwijder om veiligheidsredenen en om mogelijke schade aan de hangmat te voorkomen sieraden, horloges en scherpe voorwerpen. Hetzelfde geldt als je gaatjes in je oren hebt, maar die kunnen weer worden vastgemaakt. Vergeet niet om drinken mee te nemen.
Deze oefening is geschikt voor alle leeftijden, van beginners tot gevorderden, kortom voor iedereen die er zin in heeft en wiens gezondheid het toelaat. Contra-indicaties zijn zwangerschap, hoge bloeddruk, recente blessure of operatie en hernia. De docent zal je vertellen of er nog andere gevallen zijn waarbij het af te raden is om Anti-Gravity Yoga te doen. In een goede studio is de eerste les gratis.
popření gravitace
Naast het revalideren en versterken van alle spiergroepen, geeft luchtyoga verlichting en verlicht het zowel fysieke als emotionele spanning. Als extra bonus verbetert het de bloedsomloop en lymfestroom, en rimpels worden ook verbeterd door omgekeerde houdingen. En last but not least, deze oefening is zeker leuk.