Mannentypes in het huwelijk


Daten is meestal een leuke tijd vol zonneschijn en romantiek. Veel vrouwen genieten van deze tijd van het jaar en kunnen niet wachten op de dag waarop ze lange witte jurken zullen dragen en hun eeuwige liefde voor het altaar zullen beloven. Daarom is het voor velen een schok als hun romantische en zeer attente vriendjes bijna onherkenbaar veranderen. Niet dat vrouwen niet veranderen na het huwelijk, maar aangezien dit artikel gericht is op mannen, laten we eens kijken naar de meest voorkomende soorten mannen in het huwelijk.

ženich a nevěsta

De heerser

De heerser is meestal een man wiens motto is: verdeel en heers! Volgens zijn manier van denken is het begrijpelijk dat het huishoudgeld gelijk verdeeld wordt tussen twee mensen. In wezen heeft ieder zijn eigen huishoudrekening, de man betaalt zijn deel en de vrouw het hare. Over de rest wordt naar eigen goeddunken beschikt. Dit betekent dat, hoewel de man voldoende reserves heeft, de vrouw het grootste deel van de tienduizenden moet uitgeven aan gezamenlijke uitgaven. Is dat niet eerlijk? Als een vrouw echter een toelage zou willen verdienen, bijvoorbeeld door parttime te werken, dan zou ze crashen. Het is immers haar taak om voor de kinderen te zorgen, het huis schoon te maken, te koken en natuurlijk de man te dienen. De man gaat niet voor de kinderen zorgen. Met deze man zit de vrouw dus vaak vast in een doodlopende straat zonder uitweg. Tenminste, totdat de kinderen naar de kleuterschool gaan en ze eindelijk gaat werken en een fatsoenlijk inkomen verdient. Maar zelfs dan ligt de verantwoordelijkheid voor de kinderen en het gezin nog steeds bij haar. Het is vrouwenwerk en de man moet rusten na het werk.

muž s banánem

Ondermens

Het tegenovergestelde van de dominante man is de ondermens. Dit soort man respecteert zijn vrouw en helpt haar in alles. Hij begrijpt de last die de huisvrouw draagt en dat ze zelf ook even moet rusten. Dus zodra ze thuiskomt van haar werk en haar man zijn volledige salaris geeft, begint ze meteen met stofzuigen. Hij vermaakt de kinderen, strijkt de was en vergeet niet zijn vrouw een flinke blauwe plek te geven als ze thuiskomt van een feestje. Zulke mannen hebben meestal weinig vrienden. Omdat ze worden uitgelachen en niemand ze serieus neemt.

De winnaar

Een ander bekend soort man is de zogenaamde winnaar. Deze man wint meestal in het leven. Zijn buit zijn mooie vrouwen bedekt met geld in plaats van aandacht. Mooie huizen, mooie kinderen die van niets weten, mooie dure auto\’s die van alles weten. Deze man staat meestal aan de top van de maatschappij, vergeet nooit ten volle van het leven te genieten en strooit zijn geld zoveel mogelijk rond. Als echtgenoot geeft hij royaal geld uit, maar dat is het dan ook. Als vader weet hij niets over zijn kinderen en verwacht hij alleen het beste van hen.

De liefhebbende echtgenoot

Tot slot mogen we het type man niet vergeten dat een liefhebbende echtgenoot en vader is, die met liefde, tijd en aandacht voor zijn gezin zorgt. Er zijn veel van deze types, hoewel ze minder voor de hand liggen. Misschien omdat ze niet de behoefte voelen om zichzelf zo veel te laten zien.