Meubelen op maat – oplossingen voor atypische ruimtesWe hebben wat advies voor je. Zoek niet in de winkel. Daar zul je de oplossing voor je probleem niet vinden. Wat je nodig hebt zijn atypische meubels – meubels op maat. Elke bekwame meubelmaker kan meubels maken die precies passen in de ruimte die jij wilt. Of het nu gaat om een tafel, een kast of een bed met opbergruimte achter het hoofdeinde. Je kunt ook van je keuken een atypische ruimte maken. Je hoeft niet te kiezen voor kastjes in één maat die er goed uitzien maar een onbruikbare ruimte bij de muur achterlaten. Je kunt ook een deel van de muur afschuinen zodat de ruimte voor de bovenkastjes onbruikbaar is.

dalekohled v Podkroví

Vraag de meubelmaker om het product te verwerken. Het maakt niet uit of het eindproduct massief of laminaat is. Het belangrijkste is dat ze niet met spijt hoeven te kijken naar de onhandige ruimte die ze toch al geprobeerd zouden hebben op te vullen met iets. Timmerlui komen naar de plaats van installatie voor een plaatsbeschrijving en stellen zelf oplossingen voor. Tenminste, de handigsten zullen dat doen.

Laat je niet afschepen met het voorwendsel dat er geen geschikte ruimte is of dat er een andere manier is om het probleem op te lossen. Als je verschillende experts raadpleegt voor oplossingen, zul je merken dat de eerste expert jouw atypische ruimte niet zal willen behandelen. Kijk ook op de website van de expert op internet. Daar kun je ook vinden hoe de timmerman te werk gaat.
Vestavná skříň

Nadat je de juiste maten hebt genomen, moet je de vorm van het meubel visualiseren of op zijn minst een grafisch ontwerp bedenken. De stoffeerder zal het niet produceren zonder jouw goedkeuring. Omdat het om maatwerk gaat, zal de meubelmaker een voorschot vragen. Je zult ook zelden een vakman tegenkomen die alle maten opneemt, alle tekeningen maakt en het meubel produceert zonder dat je hiervoor een aanbetaling hoeft te doen. Als je eenmaal de tekeningen hebt, kun je gemakkelijk overstappen naar een andere, goedkopere meubelmaker. Wees dus niet verbaasd als ze om een aanbetaling vragen. Niemand werkt gratis.

Natuurlijk is bouwen op locatie ook een optie. Alles moet precies passen zoals je het hebt bedacht en gepland. Dan blijft alleen nog de vreugde over om iets te realiseren dat zo mooi is en zo perfect bij je huis past.