Nissan wil binnen tien jaar volledig elektrisch zijn


Als een van de grootste en succesvolste autobedrijven ter wereld probeert Nissan niet alleen trends bij te houden en de eindgebruiker tevreden te stellen, maar ook duurzaamheid en milieukwesties aan te pakken. Daarom heeft het bedrijf duidelijke doelen gesteld: tegen 2030,wil het dat zijn auto\’s grotendeels of volledig milieuvriendelijk zijn. Tegen 2050willen ze volledig emissievrij zijn. Hoe willen ze dit bereiken? In werkelijkheid is er niets fundamenteel ingewikkelds, maar het zal ongetwijfeld enige tijd duren om zich aan te passen aan de vraag.

elektrické auto Nissan

Het bedrijf hoopt een belangrijk doel te bereiken door halfgeleiderbacteriën te ontwikkelen. Afgelopen mei kondigde Nissan aan dat 60% van zijn nieuwe modellen voor de Japanse marktelektrische voertuigen zouden zijn tegen 2023. Het is natuurlijk nog niet duidelijk of dit allemaal haalbaar is en hoe lang het eigenlijk gaat duren. Voorlopig staat alles in de sterren.

De grootste fabrikant die staat voor elektrificatie

Het directe plan van het bedrijf is om later dit jaar een nieuw model te lanceren. Het wordt deAlyaSUV, naast de klassieke Leaf. Andere modellen en lijnen, zoals een nieuwe generatie crossovers genaamd de Quashqai, zijn al voorzien van hybride aandrijflijnen. Deze productie is niet alleen een groot pluspunt voor de Japanse autofabrikant, maar ook voor alle fans van ecologie. En het is zeker dat ze de komende jaren nog meer zullen genieten.

Nissan interiér volant

Andere bedrijven in de regio nemen vergelijkbare stappen en versnellen hun eigen elektrificatie-inspanningen. Toyotais van plan om al in 2025 ongeveer 5,5 miljoen van deze voertuigen te verkopen. Honda is van plan om in de komende tien jaar tweederde van zijn volledige productie hierop over te schakelen. Voor Toyota betekent dit de helft van het wereldwijde aanbod. Dit zijn dus echt grote getallen en het is heel goed mogelijk dat we over slechts 10 of 15 jaar een enorm aantal milieuvriendelijke voertuigen op de weg hebben.