Oh mannen


de natuur heeft ze al zo ingedeeld. We hebben nuttige mensen aan de ene kant en mannen aan de andere kant. Natuurlijk plaag ik ze; neem deze woorden niet serieus. En het meer volmaakte deel van de mensheid – wij vrouwen – probeert ervoor te zorgen dat we op weg gaan naar een betere toekomst, maar het faalt vaak omdat het mannen meesleept als een denkbeeldige bal aan zijn voeten.
Je weet waar ik het over heb. Want jij hebt vast ook mannen gezien. Als je pech hebt, heb je het zelfs meegemaakt. En wat maakt zulke mannen anders dan perfecte wezens – wij vrouwen?muž u okna.jpg
Bijvoorbeeld de manier waarop ze zich kleden.
Een man kan een heel gewone broek dragen, of zelfs vergeten dat te doen, en toch vernederd worden. Want zelfs als hij een broek draagt, hoe ziet die broek er dan uit? Ragfijn, vies en versleten. Maar wat maakt het uit? Je repareert ze, je wast ze, ze worden weer vies, en zelfs als je een nieuwe draagt, zijn ze uiterlijk over een jaar weer hetzelfde. Het is verschrikkelijk.
Hetzelfde geldt voor schoenen. Mannen kunnen zich vaak redden met alleen sneakers. Ze kunnen zelfs met sneakers naar het stadion. Met andere woorden, als we hem er niet uitschoppen, gaat hij niet. Maar is dat mogelijk? Hoe kan ik, in een beschaafde samenleving, mijn man dwingen om uit te gaan en zijn kleding te moeten controleren?muži za běhu.jpg
En hoe zit het met zijn stropdas? Halal draagt zulke dingen niet. En als we ze dwingen om een uur lang verschillende ontwerpen van dassen om hun nek te proberen, zien ze eruit alsof ze erdoor gewurgd worden, alsof ze gewurgd worden. En meestal zien ze er niet eens blauw uit.
En over sokken en onderbroeken hoeven we het niet eens te hebben, toch? Als ze op andere vlakken met zo weinig toe kunnen!
Maar toch. Laten wij vrouwen blij zijn dat we mannen hebben. Want als we geen mannen hadden, zouden we de kans verliezen om mannen de schuld te geven van alles wat er mis gaat. Dan zouden we zelf het meest verschrikkelijke deel van de mensheid worden. Met andere woorden, dan zouden wij, de betere, mooiere helft van de mensheid, zijn.