Rookhuizen in de tuin


Jullie zijn waarschijnlijk allemaal dol op zelfgemaakt warm gerookt vlees. Laten we samen eens kijken welke rookovens er zijn en waar ze allemaal geschikt voor zijn.
uzené maso
Soorten rookovens:
(i) Bakstenen
(ii) Houten
– moeilijk om te maken, maar met grote voordelen. Bestudeer de procedure zorgvuldig als je ze gaat maken. De lengte van de pijp van de vuurkamer naar de kamer waar het vlees wordt opgehangen en de diameter van de ventilatieopening spelen een grote rol. Het dak is van plaatstaal en kan in de punt of recht gemaakt worden. Als de rookoven klaar is, moet hij worden omgesmolten zodat hij 24 uur kan branden. Gebruik altijd vuurvaste stenenom de kamer te bouwen. Het voordeel is de grootte van de rookkamer, die slechts zo groot is als je hem zelf maakt. Natuurlijk kan vis, vlees en kaas worden gerookt. De combinatie van vis en vlees wordt niet aanbevolen.
Houten – Dit type rookoven is voornamelijk een houten kist, gemonteerd over een reeds gemaakte basis. Houten rookovens zijn gemakkelijk te kopen en besparen veel tijd en moeite. De diametervan de pijp moet minstens 30 cm breeden schuin zijn om de rook langzaam te laten opstijgen. Er wordt onder rokers veel gespeculeerd over de lengte van de pijp waar de rook doorheen gaat. Sommigen verlengen hem tot drie meter om de rook volledig te laten afkoelen, terwijl anderen hem korter maken. [Voor meer informatie over de lengte van de pijp waar de rook doorheen stijgt, is het aan te raden omte lezen. Bij de rookoven worden thermometers verkocht zodat de temperatuur tijdens het roken goed gecontroleerd kan worden.
uzené makrely
Sommige mensen combineren stenen rookovens en maken de kamer helemaal van plaatstaal. Dit is ook een heel goede optie, maar je zult een metaalfabrikant moeten inhuren die een rookoven op maat kan maken die het beste voor jou werkt.
Beuken, eiken en hardhout zijn de meest gebruikte houtsoorten om in te roken, maar pruimenhout is het populairst.
Of je nu kiest voor een stenen of houten rookoven, houd in gedachten dat het niet de rookoven is die belangrijk is, maar het eindresultaat van wat eruit komt. Met andere woorden, als het vlees goed smaakt en mensen het lekker vinden, win je.