Sporten in de ijstijd van het coronavirus


Allereerst – degenen die niet bezweken voor luiheid, gemak en het excuus dat er nergens gesport kan worden omdat fitness gesloten is, hebben plezier gevonden. De instructeurs naar wie ze gingen voor aerobics, yoga en circuittraining begonnen hun workouts online te streamen. Alles gebeurt via platforms zoals Zoom.us. Meestal melden geïnteresseerde vrouwen zich aan door een e-mail te sturen naar de instructeur. Sommige lessen worden \’s ochtends aangeboden als moeders met zwangerschaps- of ouderschapsverlof akkoord gaan.

dívka cvičí jógu

Op een vast tijdstip stuurt de trainer een link naar het e-mailadres van degene die zich heeft aangemeld, zodat ze erop kunnen klikken en elkaar kunnen zien en horen. Het is heel eenvoudig – je hebt een Zoom.us app account. Het werkt op smartphones, laptops, tablets en desktops en neemt weinig ruimte in beslag. De omgeving zou je kunnen omschrijven als een beetje zoals het bekendere Skype.
Het voordeel is dat je je in alle rust kunt voorbereiden op een training en overal samen kunt oefenen – thuis of bij een vriend. Vanuit moreel oogpunt zou het echter gepaster zijn om je vriend ook te betalen en bij te dragen aan de activiteiten van de leraar. Dit is iets waar je geen controle over hebt, dus het ligt aan je houding en beoordelingsvermogen.

kamarádky cvičí společně

Dus – je kunt thuis sporten of bij een vriend, waar er ook maar ruimte is om te sporten. Op zijn minst kunnen we elkaar in beweging brengen en enthousiast maken. Natuurlijk heb je alleen een signaal of gratis data nodig. Een matje, een fles water en een handdoek is alles wat je nodig hebt om het als vanouds te laten voelen. Huisdieren zijn niet aan te raden omdat ze de oefening verstoren. Laat ze bij je partner.
Omdat de instructeur de huur van de sportschool niet betaalt, betaal je alleen de webruimte.