terwijl tabaksbedrijven de toekomst van stoppen met roken bevorderen,tabaksfabrikant Philip Morris Czech heeft deze informatie op 3 mei vóór de Algemene Vergadering gepubliceerd. De omzet steeg met meer dan 15%, exclusief accijnzen en BTW, tot 14,1 miljard CZK. Daarom stelde de onderneming voor een totaal dividend van 220 CZK uit te keren, waarvan ongeveer 1.600 CZK uit de ingehouden winst van het voorgaande jaar. De aandeelhouders ontvingen in 2017 1 CZK per aandeel van 1.080.

cigarety marlboro

Deze informatie werd door de Vennootschap bekendgemaakt als onderdeel van een uitnodiging voor de Algemene Vergadering. De voorzitter van de Raad van bestuur van het bedrijf zei ook dat de groei van de geconsolideerde omzet exclusief accijnzen en BTW vorig jaar te wijten was aan een sterke ontwikkeling van de prijs van tabaksproducten die bestemd zijn voor roken. Dit omvat dus sigaretten, cigarillo \’ s en sigaretten die bestemd zijn voor de handmatige productie van sigaretten. Daarnaast zijn er ook meervoudige sigaretten voor de handmatige productie van sigaretten.

verwarming Tabak

de kosten van het promoten en commercialiseren van iQOS hebben de bedrijfskosten echter met 1,4 miljard CZK verhoogd. Deze Heets-producten en-navullingen, die tabak verwarmen zonder te verbranden, werden in 2017 gelanceerd door Philip Morris. Volgens het bedrijf wordt de investering beloond omdat het niveau van schadelijke en potentieel schadelijke stoffen in deze producten en gebruikssystemen tot 95% lager is dan dat van klassieke sigarettenverbranding, dat wil zeggen klassiek roken.
kouř cigarety

een revolutie in de tabaksindustrie?

In 2018 registreerden we 165.000 nieuwe IQOS-gebruikers in Tsjechië en 81 in Slowakije. In totaal hebben sinds de lancering van het product in Tsjechië 226.000 mensen al besloten voor deze variant en in Slowakije – 111.000 gebruikers.

het percentage mensen dat dit soort tabak gebruikt in Tsjechië is 2,6% van het totale aantal rokers. Voor onze broeders is dat 3,7 procent. Uit deze informatie concludeert Philip Morris dat volwassen rokers in beide landen geïnteresseerd zijn in het veranderen van alternatieven als ze weten dat er veel minder gezondheidsrisico \’ s zijn bij het op deze manier verwarmen van sigaretten. Daarom beschouwt het bedrijf de investering in het gebruik van dergelijke sigaretten als de juiste en gelooft in de verdere toekomst.