Twee websites over geschiedenis

  • 62


Interessant genoeg is er geen directe website met de naam Geschiedenis te vinden. Daarom moeten geïnteresseerden andere websites gebruiken. De twee meest bezochte sites zijnHistory enMedieval History. Laten we deze twee sites eens wat meer in detail bekijken.
Eerst de \’Geschiedenis\’ site.
Historická pevnost
Aan de rechterkant van de homepage staat een nieuwsoverzicht. Dat is natuurlijk wat hier is toegevoegd. Dit is een zeker voordeel voor degenen die hier slechts af en toe komen. De bladwijzerbalk is klassiek ingedeeld en heeft een basisoverzicht met tests erop. Deze staan hier omdatdeze pagina voor middelbare scholen is. Onderaan de site staat een tab die aangeeft waar de pagina over gaat. Misschien wel het meest interessant is de tijdlijn, die duidelijk de \’levensloop\’ weergeeft van deze godvergeten planeet aan de rand van het melkwegstelsel. De websiteis prettig van kleur,onopvallend en vrij van onbelangrijk materiaal. Het is goed voor basisstudie, maar voor verdere verdieping en details moet je misschien kijken op gespecialiseerde websites.
De andere heet Medievalism en biedt veel informatie op de homepage, zonder dat je ergens hoeft te klikken. De eerste indruk is dus wat onwennig, maar de websitemaakt op een professionelere manier indruk op gasten. De hoofdbalk heeft slechts vijf elementen, waarvan het element met de lijst met onderwerpen waarschijnlijk het belangrijkste is. De linkerbalk bevat een aantal andere links en een discussieforum. Wat mij persoonlijk opviel op het eerste gezicht was de sectie in het midden van de site genaamd “Today\’s anniversary“. Hier worden de gebeurtenissen van die dag beschreven. Dit is erg fantasierijk en zou zeker interessant zijn voor iedereen.
Středověká architektura
Hier vind je ook veel artikelen, literatuuroverzichten, individuele persoonlijkheden en veel andere noodzakelijke informatie. Andere historische informatie is hier niet vertegenwoordigd, omdat de site vertelt wat er over de persoon geschreven is. Dus misschien zou een duidelijke titel voor de site helpen. Dit betekent de naam veranderen van “Medievalism” in “Czech Middle Ages“.
Beide sites zijn mooi en duidelijk vormgegeven en een bezoek is aan te bevelen.