Veelgemaakte fouten bij het kiezen van kinderschoenen” Geld besparen
In het geval van kinderschoenen is deze manier om het gezinsbudget te helpen zeer ongeschikt voor gezonde kinderen. Dit komt omdat bijvoorbeeld een lage druk op de voeten van een kind misvormingen kan veroorzaken, omdat de botten uit kraakbeen bestaan. Slechte kwaliteit en materialen kunnen ook huidproblemen veroorzaken. Wat tweedehands schoenen betreft, zelfs als ze van een toonaangevend merk zijn, wordt het gebruik ervan ook hier afgeraden, omdat ze niet voldoende steun bieden tijdens actieve of normale bewegingen (zolen en zooltjes zijn versleten). De beste optie is om niet het risico te lopen de gezondheid van je kind te schaden, wat zou kunnen resulteren in een lange reis naar de orthopedisch chirurg.
růžové boty
” Knijp in de tenen
Het is een mythe om te denken dat je voor het bepalen van de juiste maat van een kinderschoen alleen maar hoeft te voelen hoe de tenen in de schoen staan. Je kunt het beste de maat van de voet opmeten en direct de winkelier raadplegen.
” Schoenen moeten mooi zijn
Dat hoeft niet, en veel mensen handelen daar ook naar. Het betekent alleen dat de esthetische indruk misschien niet de juiste is, wat een ramp kan zijn voor het kind. Ook op volwassen leeftijd kunnen er problemen ontstaan (bunions, platvoeten, hamertenen, bunions). Het is dus vooral mogelijk om te luisteren naar deskundig advies en zowel schoonheid als veiligheid te vinden in schoenen van vandaag.
Schoenen en voeten vergelijken
Nieuwe schoenen moeten zowel in de lengte als in de breedte voldoende ruimte hebben. Het kind moet staan als beide voeten worden opgemeten. De binnenmaat van de schoenen moet worden vergeleken met de lengte van de voet. Veterschoenen en schoenen met ronde tenen zijn het beste. Veterschoenen zijn veelzijdiger omdat ze de voet gemakkelijker vastzetten.
sedící holčička
” Niet zeker van de voetmaat van het kind

De groei van de voet moet regelmatig worden gecontroleerd en gemeten. Aanbevelingen van orthopedisch chirurgen worden door veel ouders niet opgevolgd of vergeten. Kindervoeten groeien echter 15-18 mm per jaar en 8-12 mm bij oudere kinderen. Strakke schoenen kunnen na verloop van tijd schadelijk zijn voor hun gezondheid.