Verdraagzaam met romantiek? Ja! Maar in welke mate?


Kunnen wij vrouwen al het gedrag van onze significante anderen tolereren? Ja, dat kunnen we. Maar ieder van ons is uniek en we hebben verschillende tolerantieniveaus. Soms kunnen we te respectvol zijn, en soms, aan de andere kant, kunnen we weinig of niets doen.
[Werk, sport, biertje met vrienden.
Elke dag kan hetzelfde zijn als de vorige, maar alleen totdat je actie onderneemt. Het begin is altijd hetzelfde. s Ochtends samen ontbijten, een afscheidskus en \’s middags naar het werk. Maar hoe zit het met jullie vrije tijd?Dusíte v sobě naštvanost.jpg
Twee uur hardlopen op maandag en dinsdag, krachttraining op dinsdag en donderdag, tennissen en bier drinken met vrienden op vrijdag, wedstrijden en uitstapjes met vrienden in het weekend. Wanneer maken je vrienden tijd voor je? Zelfs als je activiteiten probeert te bedenken die je samen kunt doen, is er geen manier om jou in zijn schema te passen. Maar misschien kunnen jullie volgende week iets regelen. Maar helaas, dat is op dezelfde golflengte als de vorige keer. Je bent wat dat betreft te tolerant. Maar je zegt niets, je wilt geen oorlog beginnen, je wilt in vrede leven. Maar hoe lang kunnen deze acties getolereerd worden? Hoe lang kookt het water in de pot voordat het deksel eraf gaat?Velké pouto.jpg
“Nergens! We gaan naar huis!”
“Ik kom thuis na het werk, help het appartement schoonmaken, kook eten, kijk een film en ga naar bed. Op vrijdag mag ik één biertje gaan drinken, maar pas om uiterlijk 10.00 uur.” Wat zou je in dit geval zeggen? Een paar dagen geleden hoorde ik een vriend aan de telefoon deze twee zinnen zeggen. Is dat niet een beetje veel? Is de vrijheidsriem niet te strak? Als je het van de andere kant bekijkt. Hoe lang kan iemand in zulke korte ketenen leven? Waarschijnlijk totdat hij zelf de strop breekt en ontsnapt aan degenen die hem vasthouden.
Laten we overwegen. Lijkt onze relatie op zo\’n geval? Of zijn we er al in geslaagd een gouden compromis voor ons beiden te vinden en leven we dus in een gelukkige relatie die door een anker wordt versterkt?