Vloeren die de unieke kwaliteiten van het interieur benadrukken. Hoe pas je ze bij elkaar?


Hoe kun je de stijl van het interieur afwerken, de kwaliteiten ervan benadrukken en lang van de functionaliteit genieten?

De grootte van de kamer en de toegang tot natuurlijk licht zijn twee belangrijke factoren bij het bepalen van de keuze van de vloerbedekking. Als de vloer op de juiste manier wordt gekozen, kan deze de sterke punten van het interieur benadrukken en de gebreken ervan verminderen. Er is een enorme verscheidenheid aan vloermogelijkheden op de markt, in verschillende kleuren en maten.
tmavé parkety v salonku

Heldere vloeren

Kleine, slecht verlichte kamers vragen om speciale oplossingen. Om de ruimte visueel lichter te maken en groter te doen lijken, moet je kiezen voor lichtgekleurde vloeren. Wit, beige, zachte bruintinten en grijstinten zijn geschikt. Daarnaast kun je misschien smallere planken kiezen (ongeveer 160 mm) die de kamer optisch \’breder\’ doen lijken. Dit is perfect voor Scandinavische en Provençaalse stijlen.
dřevěná podlaha v předsíni

Donkere kleuren voor statige kamers

Aan de andere kant kunnen eigenaars van grote appartementen het zich veroorloven om donkere vloeren te kiezen. Planken in antraciet, wengé, grafiet of tinten die in de buurt van zwart komen, benadrukken het stijlvolle karakter van het interieur en geven het een geraffineerde uitstraling. Om dit effect te versterken, kies je bredere planken (ca. 282 mm) om de pracht van de ruimte nog meer te benadrukken. Helaas absorberen donkere vloeren veel licht, dus het is aan te raden om de ruimte goed te verlichten met ramen of spotjes. Als je je interieur in een klassieke of koloniale stijl wilt inrichten, zijn donkergekleurde vloeren precies goed.

Neutrale kleuren kunnen elke ruimte samenbrengen

Vloeren in natuurlijk hout zijn een veelzijdige oplossing. Ze passen prachtig bij elke inrichting en vormen een esthetische achtergrond voor de andere elementen in de kamer. Daarom wordt het aanbevolen voor mensen die nog twijfelen of die hun look vaak willen veranderen. Vloeren van natuurlijk hout creëren een zeer harmonieus interieur dat zowel bij moderne als bij traditionele designconcepten past. De warme bruine kleur en vooral de eiken structuur zijn een tijdloze combinatie.