Waarom is er een www?

  • 73


Mensen zijn tegenwoordig waarschijnlijk niet meer zo slim als vroeger. Of misschien zijn ze wel slim, maar is er zoveel te doen dat hun hersenen het niet meer kunnen bijhouden. Hoe dan ook, één ding is zeker. We zijn vaak op zoek naar informatie ergens op het internet. En als we daar niet op zoek zijn naar informatie, zijn we misschien plezier aan het maken of aan het winkelen. Omdat het zo makkelijk is, lijken wij mensen lui te worden en zitten we liever achter een computer, tablet of smartphone dan dat we ergens naartoe gaan.

Maar om het internet te gebruiken heb je een www nodig. Als je niet weet wat dat is, kijk dan niet of je er zo een in huis hebt liggen. Het ligt er niet. Dat www staat op internet. Het is het World Wide Web, oftewel het netwerk dat ons, de gebruikers, verbindt met het materiaal dat iemand op het internet heeft gezet.24]

sociální média

Er zijn verschillende servers met verschillende materialen opgeslagen en we hebben toegang tot deze servers via een netwerk, zoals het www. Anders zouden we er geen toegang toe hebben.

De HTML-taal en het HTTP-protocol werden ontworpen, de eerste WorldWideWeb-webbrowser werd geschreven en \’s werelds eerste webserver werd in 1990 gelanceerd door Tim Berners=. Het werd uitgevonden door Tim Berners-Lee, die \’s werelds eerste webserver lanceerde in 1990. Daarna werd het populair en ontwikkelde het zich tot wat we vandaag kennen.

web grafika

Dankzij dit kunnen we het internet tegenwoordig voor alles gebruiken. Zonder internet zouden we de vele mogelijkheden die het web biedt missen. Omdat we ons niet overal in hoeven te verdiepen en het gemakkelijk ergens op het internet kunnen vinden wanneer we het nodig hebben. En zelfs als we iets niet weten, zullen we slimmer zijn omdat we snel kunnen achterhalen wat we moeten weten zonder tijd te hebben om het op te zoeken in een dikke encyclopedie. Dus,

web grafika

Het www is onze perfecte helper. Zo perfect dat we niet meer zonder kunnen. En het World Wide Web Consortium, opgericht in 1994, zorgt ervoor dat de ontwikkelingen op dit gebied onverminderd doorgaan en dat iedereen die het internet gebruikt de best mogelijke kans heeft om het World Wide Web te gebruiken.