Waarom waar naartoe?


Hoewel je professionele en nog veel meer amateursporters en wandelaars kunt vinden die zich graag zelf verplaatsen, moet je toegeven dat de mensheid als geheel in de loop van haar ontwikkeling behoorlijk comfortabel is geworden. In plaats van lange dagen te jagen, gaan ze binnen een paar minuten naar de dichtstbijzijnde buurtwinkel. In plaats van met buren of verre reizigers te praten, gaan ze voor de krant of televisie zitten om belangrijke informatie te krijgen. In plaats van te gamen in de schoot van de natuur, gaan ze achter de computer of smartphone zitten. …….

červený Fiat

We zijn vaak te lui om onnodige bewegingen te maken. En in plaats van ergens naartoe te gaan, rijden we om er te komen.
We gebruiken onze auto\’s niet alleen om op plaatsen te komen waar we zonder auto logischerwijs niet kunnen komen. We gebruiken onze auto\’s niet alleen om lange afstanden af te leggen of om op plaatsen te komen die te voet of met het openbaar vervoer niet bereikbaar zijn, en we gebruiken onze auto\’s ook niet alleen als we grote ladingen moeten vervoeren die we niet op een andere manier kunnen dragen. Ze gebruiken de auto om overal langzaam naartoe te gaan, zelfs naar de dichtstbijzijnde winkel of om de hoek om boodschappen te doen. En niet één of twee keer merken we de nadelen van deze dingen niet eens op.

silniční provoz

Als je je auto onnodig gebruikt voor korte ritten, verspil je eigenlijk alleen maar geld. Het gaat niet alleen om geld. Je vervuilt de lucht onnodig met uitlaatgassen. Hoewel dit in moderne auto\’s een minder groot probleem is dan vroeger in de Trabant, is het zeker niet ongevaarlijk. We zijn allang te voet op onze bestemming aangekomen, want tegen de tijd dat we de auto ontgrendelen, instappen, onze veiligheidsgordels vastmaken, de motor starten, achteruit rijden, parkeren op onze bestemming, de motor van de auto uitzetten, uitstappen en afsluiten.
Maar zo doen we het. We zijn nog nooit van onze voeten gestapt. Maar dat komt niet door iets in de automotobranche, dat komt door onszelf. We slikken bijvoorbeeld wat ons verteld wordt als wondermiddelen in een poging om af te vallen.