Wanneer en hoe moet je beginnen met fitnesszwemmen?


De zomer, met zijn warmere temperaturen, maakt het gemakkelijker om te ontspannen aan het water. Niet alleen verfrist het je in de zinderende hitte, maar het verbetert ook je conditie en versterkt je bewegingsapparaat. Maar als het op conditiezwemmen aankomt, moet je meer moeite doen om deze sport de moeite waard te maken.

Žena v bazénu

Fitnesszwemmen staat open voor iedereen, ongeacht leeftijd of fysieke mogelijkheden
Zwemmen is voor topsporters en voor het grote publiek. Wees daarom niet verbaasd als je ouderen, moeders met zwangerschapsverlof of mensen met overgewicht in het zwembad ziet. Water is goed voor mensen met pijn aan het bewegingsapparaat, omdat het het lichaam optilt en de gewrichten minder belast. Bovendien versterkt regelmatig zwemmen de interne spieren van het lichaam, die achter de rechte lichaamshouding zitten en rugpijn effectief verminderen. Dit is nu een van de ziekten van de beschaving, waaraan een derde van de Tsjechen lijdt. Fitness Zwemmen kan ook de spieren versterken en het gewicht verminderen. Zwemmen is dus zeker een oefening die je niet mag missen.

Plavající muž

Een hobby waar je zonder inspanning van kunt genieten
Zwemmen is een van de minst belastende hobby\’s in de categorie sport, gezien de uitrusting en de kosten. Een zwempak (een zwempak uit één stuk is beter voor vrouwen) en een zwembad of zwemvijver is alles wat je nodig hebt. Natuurlijk kun je ook badmutsen en zwembrillen kopen om je te oriënteren in het water. Geen van deze twee uitrustingen zijn echter essentiële zaken waar je niet zonder naar het zwembad kunt gaan. Als je bijvoorbeeld bang bent dat je je motivatie verliest als de koude herfst aanbreekt, kun je een abonnement kopen voor regelmatige sportactiviteiten. Je kunt ook met een vriend(in) gaan zwemmen.