Wat weet je over rugby, de voorloper van American football?


Het spel werd voor het eerst gespeeld op een privéschool in Rugby, Engeland, in 1823. De Engelse Rugby Union (Rugby Football Union) werd opgericht in 1871, maar rugby league begon zich zelfstandig te ontwikkelen in 1895 toen clubs ruzie maakten over de vraag of spelers geld moesten krijgen.
hráči ragby
Doelstellingen van het spel
De oudste van de twee bestaande rugbyvormen, bekend als rugby union, wordt gespeeld door twee teams van 15 spelers (soms zeven). Het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren door de bal over de doellijn van de tegenstander te spelen of door de bal over de lat tussen de palen van het doel van de tegenstander te slaan.
míče na ragby
Hoe rugby wordt gespeeld
Wedstrijden worden gespeeld in twee helften van elk 40 minuten, met wissels in de rust. De helft begint altijd met een aftrap vanuit het midden van het veld, met spelers van de tegenstander gestationeerd op of achter de basislijn. Na de aftrap probeert het team in balbezit de bal in het doelgebied van de tegenstander te brengen. De speler met de bal beweegt voorwaarts en passt de bal met handen of voeten naar de zijkant of naar achteren, maar gaat niet voorwaarts . Tegenstander probeert tegenstander te stoppen en de bal af te pakken.
hra ragby
Molen en inworp
De molen bestaat uit acht voorwaartsen van elk team. De drie voorwaartse spelers aan elke kant slaan hun armen en schouders om elkaar heen en de bal wordt in het midden gegooid. De spelers proberen dan met hun hakken de bal naar achteren richting hun teamgenoten te bewegen. Als de molen op is:
§ Een van de spelers passt de bal naar voren of raakt de bal met een hand of voet aan zodat de bal naar voren wijst
§ De speler met de bal wordt aangevallen en laat de bal niet meteen vallen nadat deze de grond raakt
§ Een speler passt de bal in een fractie van een seconde. Als de bal de grenslijn passeert, wordt er een inworp gegeven. Spelers van beide teams vormen twee parallelle lijnen loodrecht op de zijlijn. 43] Spelers
ü Voorwaartsen – spelers met nummers 1 tot 8 en nemen deel aan de molen en de inworp
ü Backs – spelers die achter de molen staan en zich concentreren op het rennen met de bal en passen
ü Mill liaison – spelers die de bal uit de molen halen en proberen naar andere backs te passen
. spelers
.