Wel leuk maar niet samenwonen


Een losse relatie tussen twee mensen, bekend als een mingle, wint aan populariteit in de moderne wereld. De partners leven samen maar wonen niet samen.
Zoals altijd zijn er voor- en nadelen. Ze kunnen praktisch afspreken op onderling afgesproken data, hebben iemand om mee naar de film, concerten en het theater te gaan, en hoeven geen promodanser te vinden. Op dezelfde manier kan één dag per week aan seks worden gewijd. Er zou geen rommel in de flat zijn, geen rondslingerende sokken, geen vuile schoenen in de schoenenkast, geen rondslingerende restjes kleding en, het belangrijkste, je zou een gouden rust hebben.
partneři se drží za ruce
Niemand zal je aanspreken aan de deur, hoe laat je ook thuiskomt om middernacht. Ook kun je je tijd besteden aan studeren, vrijetijdscursussen volgen of doen wat je maar wilt. Niemand onderbreekt je vrije tijd en niemand stelt je voortdurend vragen over waar je heen gaat, wanneer je komt of wat je gaat eten.
Je gaat naar bed wanneer je wilt en wordt nooit uit je slaap gewekt door het gesnurk van je partner. Je hoeft niet constant achter iemand op te ruimen, laat staan iemand op te biechten dat je niet achter hem of haar hebt opgeruimd. Wees eerlijk – je maakt er zelf niet opzettelijk een puinhoop van, dus je hebt meer tijd om andere leuke dingen te doen en doet dat met plezier. Maar deze veronderstellingen zijn gebaseerd op de veronderstelling dat je volwassen kinderen hebt en niet hoeft om te gaan met het ouderschap of de problemen die bij een gedeeld leven horen (bijv. bij wie wonen de kinderen?).
rozhádaní manželé
Langdurige relaties tussen partners die zelfs allergisch voor elkaar zijn omdat ze niet met elkaars tekortkomingen kunnen omgaan en zich er steeds meer aan ergeren, kunnen Mingle redden. Stellen nemen vakantie van elkaar en bezoeken elkaar meerdere dagen per week, waarin ze dingen doen die ze leuk vinden en waarin ze geïnteresseerd zijn. Dit komt vaak voor in huwelijken waarbij de ene partner van het platteland houdt en in een huisje woont, terwijl de andere partner duidelijk een \’stedeling\’ is en van de cultuur in de stad houdt. Ze gaan dan bijvoorbeeld in het weekend om de beurt naar elkaars huis. Maar het moet wel bij hen beiden passen.