Wil je je eigen website maken zonder een fortuin uit te geven?

  • 12


Hoe zit het dan met deze pagina\’s? De webpagina\’s die we kennen zijn het resultaat van machinecode, maar onzichtbaar voor de gemiddelde gebruiker. Het is niet moeilijk om deze code te leren. Meestal is het html. Het is een tekststring die kan worden geschreven in Word of Notepad, en als hij correct is geschreven, kunnen webbrowsers daaruit aflezen hoe de website eruitziet. Hoe elk onderdeel wordt ingedeeld, hoe de koptekst van de pagina eruitziet, wat de paginakleuren zijn en zelfs de inhoud zelf, of dat nu tekst of afbeeldingen zijn. Ook veelgebruikte scripts zijn Java en php, waarbij Java wordt verwerkt op de computer van de eindgebruiker en php wordt verwerkt op de server waar de website wordt gehost.
kódování www
Klinkt behoorlijk ingewikkeld, nietwaar? Maar dat hoeft het niet te zijn. Er zijn genoeg gebruiksvriendelijke editors waarmee je websites kunt maken met minimale gebruikersvaardigheden. Probeer bijvoorbeeld e-sites, webnode of gratis websites. Sommige hiervan vereisen de installatie van een gebruikersinterface. De meest gebruikte omgeving is tegenwoordig WordPress. Het is gratis te installeren en kan worden geïnstalleerd in Tsjechisch!
En je kunt elk ontwerp kiezen dat je wilt. Er zijn eindeloos veel sjablonen van alle ontwerpen. Elk van deze sjablonen kan worden aangepast. Je kunt ook artikelen, kolommen, afbeeldingen, video\’s en nog veel meer inhoud toevoegen. Sommige inhoud kan bijvoorbeeld worden beveiligd met een wachtwoord of beschikbaar worden gemaakt als onderdeel van een quiz.
wordpress pozadí
Daarnaast zijn er tegen betaling een aantal sjablonen en extra functies beschikbaar, bijvoorbeeld de mogelijkheid om reacties aan e-mails te koppelen, pagina\’s met een wachtwoord te beveiligen, een eenvoudige e-shop te maken, enzovoort. Je kunt ook een domein op het tweede niveau krijgen.
Als je tijd hebt, kun je je eigen website maken!