Wonen in een huurappartement


Wonen in een huurappartement is een beetje een uitdaging omdat je geen gaten kunt boren, schilderen of andere renovaties kunt doen zonder toestemming van je huisbaas. Maar wat je ook doet, je bent altijd bang dat de huisbaas het niet goed vindt. Dus wat als ik de woning wil inrichten zoals ik wil en mijn borg terugkrijg?
květináč u okna.jpg
Probeer behang of muurstickers te plakken. Deze zijn perfect omdat ze geen vlekken achterlaten en gemakkelijk verwijderd kunnen worden zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het behang eronder kapot gaat. Mijn favorieten zijn landkaarten, vooral kras- of krijtbare kaarten waarop je alle landen kunt markeren die je hebt bezocht. Ook behang met bloemen- of eenvoudige patronen kan zelfs de eenvoudigste kamer opfleuren.
květiny u počítače.jpg
Besteed ook aandacht aan de vloer. Een probleem in veel flats is ouderwets lino dat niet schoon of praktisch is. Als je geen vervanging kunt regelen met de eigenaar, kan het bedekken van de vloer met rubberen matten, zoals die van Rubber Cal, een oplossing zijn. Teken de vorm van de vloer over met papier en knip de vorm van de rubberen mat uit, inclusief alle hoeken. Leg deze dan gewoon in de keuken en niemand zal merken dat er lelijk linoleum onder ligt. Als je de ruimte comfortabeler wilt maken, zijn kleine vloerkleden ook een goed idee. Je moet echter wel oppassen dat je niet uitglijdt, vooral als je kleine kinderen hebt.
papírové dekorace.jpg
Bloemen? Natuurlijk. Veel mensen zijn bang voor bloemen en denken dat ze ze niet kunnen kweken, maar de natuur in een flat brengen kan zelfs de meest gewone prefab opfleuren. Je hoeft geen Amazonewoud in je huis te creëren, maar een paar orchideeën, cactussen of zelfs een boeket in een vaas kunnen kleur en leven aan een kamer geven. Het is ook een goed idee om je eigen kruiden, tomaten, hangende aardbeien en paprika\’s te kweken, vooral als je een balkon of grote vensterbank hebt.