Zonder angst de toekomst tegemoet


Vooruitkijken is zeker een goede zaak, maar het vereist nog steeds nieuwe kennis, inzicht, aanpassing aan verandering en voortdurende verbetering. Een goede ondernemer moet in staat zijn om met vertrouwen producten en goederen aan klanten aan te bieden en toch hun wensen en behoeften te respecteren en te vervullen.
plánování v sešitě.jpg
a) Efficiëntie en talent als inputkapitaal
Het grootste kapitaal is zeker talent, dat kan worden gemaximaliseerd in de bedrijfssector. Het gaat erom creatief te blijven en proactief te zijn. Als je in een team werkt, is het belangrijk om gemeenschappelijke doelen te hebben en vooral in dezelfde richting te kijken. Hiermee samenhangend is de persoonlijke ontwikkeling van elk individu en het beheer van hun omstandigheden.
b) Capaciteitsopbouw
Iedereen zou een persoonlijk ontwikkelingsplan moeten hebben in overeenstemming met zijn huidige persoonlijke en professionele leven. Het vermogen om met emoties om te gaan is ook noodzakelijk; het opdoen van nieuwe informatie en ervaring is essentieel, niet alleen op het eigen vakgebied; algemeen overzicht en communicatieve vaardigheden, of het nu gaat om de omgang met collega\’s of klanten, zijn ook belangrijk. Goede ondernemers moeten ook een talent hebben voor vooruitzien.
c) Minder is soms meer
Goede bronnen van nieuwe informatie en kennis zijn diverse gespecialiseerde cursussen en trainingen, trainingsprogramma\’s op internet en boeken. Uit al deze bronnen moet de belangrijkste en meest essentiële informatie worden genomen en in praktijk worden gebracht. Aan de andere kant kan te veel informatie soms schadelijk zijn.
kreslený graf.jpg
d) De beste leerschool is de praktijk
Alles oefenen is de beste manier om te leren. Theorie is goed, maar soms kan slechts een klein deel ervan worden toegepast in echte situaties. Zoals een oud Tsjechisch spreekwoord zegt: “Men leert door zijn fouten” en “Geen geleerde kwam uit de lucht vallen.”