Accu’s hebben een levensduur


.
Als de auto voor korte afstanden wordt gebruikt, moet je rekening houden met problemen die vroeg of laat aan het licht komen. Korte afstanden en het bijbehorende hoge stroomverbruik van de verschillende apparaten aan boord trekken de accu\’s van auto\’s snel leeg . Natuurlijk treden erstartproblemen op. Het is echter ook een heel goed idee om aandacht te besteden aan de levensduur van de accu. Na deze periode moet vervanging worden overwogen. De levensduur kan echter ook worden verlengd door goed gebruik, simpelweg door een paar basisprincipes te volgen.

startování auta za pomoci kabelů

  • De juiste maaten montage. Zeer gevoelig voor schokken, wat een beslissende invloed heeft op hun levensduur.
  • Belangrijk hierbij is de goede staat van het voertuig en de reinheid van de verbindingen.
  • Gebruik een gelijkrichter of onderhoudsladingals het voertuig lange tijd heeft stilgestaan
  • .

Welk type moet worden gekozen?

Het is altijd het beste om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen. Met zoveel verschillende aanbiedingen tegelijk op de markt is het niet altijd gemakkelijk om je weg te vinden.

autobaterie

  • [loodzuuraccu\’s – geschikt voor oudere voertuigtypen tot ongeveer 2005 . Accu\’s hebben een stekker om bij de cellen te komen en moeten regelmatig worden onderhouden en bijgevuld.
  • Onderhoudsvrije accu\’s – ideaal voor wie geen tijd wil besteden aan onderhoud. Geschikt voor alle voertuigen zonder stop-start. Geen schroefplug om bij de cel te komen. De gebruikte calciumtechnologie zorgt voor zeer weinig verdamping van de elektrolyt.

  • [EFB- en AGM-type accu\’s
    zijn geschikt voor moderne voertuigenmet stop-startsystemen. Dit geldt voor voertuigen die vanaf 2012 zijn gefabriceerd en biedt een verbeterde duurzaamheid voor veelvuldig starten. Er zijn ook types die bestand zijn tegen hogere belastingen, typisch voor energieterugwinning tijdens het remmen.