Auto’s die rijden op lucht


Wil jij ook een auto die geen benzine nodig heeft? Die droom kan binnenkort werkelijkheid worden. Al jaren zeggen we \’Als auto\’s nou eens op water reden\’. De motor wordt aangedreven door lucht, niet door water. Je zou er toch niet van dromen? Het is echt zo! In de toekomst zal je auto door lucht worden aangedreven.De nieuwe auto\’s, zoals wetenschappers ze noemen,zullen niet langer de brandstof nodig hebben die ze vroeger nodig hadden.
letadlo v zrcátku
Brandstofvoorziening door lucht
Het idee van een auto die wordt aangedreven door perslucht is niet alleen ontstaan door de stijgende olieprijs, maar ook door de druk om het verbruik van auto\’s te verminderen. Bovendien vervuilen dergelijke pneumatische voertuigen de lucht niet en hebben ze dus geen uitlaatgassen nodig. Ze zijn ook minder zuinig wat betreft onderhoud en ontwerpveiligheid. Dit zijn allemaal positieve punten die leiden tot de productie van dergelijke voertuigen. Als gevolg daarvan zal de luchtvervuiling bijna verdwijnen en zal een rit van 100 km slechts ongeveer SEK 30 kosten.
Hoe werkt het?
Bij een speciaal tankstation vult een krachtige compressor de tank in drie minuten met lucht. De lucht wordt dan vanuit de tank via een ventiel naar de zuiger geleid, die begint te bewegen. De schuifbeweging wordt omgezet in een roterende beweging en de machine is klaar voor vertrek!
model automobilu
De serieproductie van dergelijke voertuigen zou dit jaar al kunnen beginnen. Aangezien de pneumatische voertuigen naar verwachting gelanceerd zullen worden, is het plan om in de nabije toekomst zoveel mogelijk voertuigen te produceren. Gezien het toekomstpotentieel van het project is maximale benutting vereist. De banden zullen daarom in kleine fabrieken in elk land worden geproduceerd. Omdat de productie en verkoop lokaal plaatsvinden, wordt er ook bespaard op transportkosten. Niet alleen is alles milieuvriendelijker, het is ook veel goedkoper. Een basismodel kan gekocht worden voor ongeveer 150 000 SEK, terwijl een goed uitgeruste auto iets meer kost.
palubní deska starého vozu
Klein en groot
Luchtauto\’s zijn er in vele versies, sommige klein en sommige groot. Sommige modellen zijn uitgerust met een verbrandingsmotor voor hogere snelheden op snelwegen. Luchtsystemen zijn nuttig wanneer er versnelling nodig is of wanneer er een helling is.