Het gedrag van mensen ten opzichte van auto’s

  • 112


Voor sommigen is een auto gewoon een middel om van punt A naar punt B te komen, voor anderen is het een financiële back-up, voor weer anderen is het een belangrijk deel van hun leven en zelfs een familielid. Verschillende mensen hebben verschillende ervaringen, maar we zijn hier niet om te oordelen wat goed of fout is tussen deze opties. Veel mensen die hun auto alleen als vervoermiddel gebruiken, hebben vaak schade aan hun auto. Voor hen is de auto niets meer dan een geldverslindende machine. Nu de prijs van diesel en benzine de pan uit rijst, zal elke gemiddelde eigenaar met zijn ogen rollen. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat als er iets kapot gaat aan de auto, zelfs de bliksem op dat moment niet in hun huis inslaat. Mensen die zo met hun auto omgaan zijn niet eens bang om erin te eten, totdat ze de auto zelf opzettelijk beschadigen. Voor hen is het gewoon niet zo belangrijk.

mytí auta

Voor de zogenaamde tuners, “car guy“ of “car guy“ in het Engels, is het ongetwijfeld een belangrijk onderdeel van het leven. Aan de andere kant zijn deze mensen gewend om onverwacht lief te zijn voor hun vierwielige vrienden. Hun auto\’s zijn goed verzorgd en schoon, zowel van buiten als van binnen. Bovendien is voor “autowassers“ een bezoek aan de wasstraat absoluut noodzakelijk, het liefst dagelijks. Als ze de auto wassen, hebben ze speciale microvezeldoeken om krassen op de auto te voorkomen, maar als dat toch gebeurt, vervangen ze die meteen. Voor echte tuners is echter iets heel anders gebruikelijk, namelijk het aanpassen van de auto.

průměrné auto

Vandaar dat de naam tuner komt van het Engelse woord “tune“. Simpel gezegd weten tuners dat hun auto\’s niet veel extra onderdelen nodig hebben om ze beter te laten rijden, zoals turbo\’s, superchargers, nieuwe wielen, een opgewaardeerd chassis of een enorme spoiler. Er zijn veel andere redenen om een auto te modificeren, maar meestal is het om de auto krachtiger te maken, om hem leuker te maken om mee te rijden of om iemand te imponeren met een luide uitlaat.